Babele

Chiar daca unii trecatori spun ca la constructia lor a avut si omul o mare influenta, incercand sa le modeleze formele, in realitate, cercetatorii sunt de parere ca acestea s-au format ca urmare a inghetului si dezghetului, cu ajutorul apei si vantului.
Babele sunt intruchiparea planetara a Cerului, Lunii, Soarelui si a lui Marte, fiind denumite si  adevarate „altare ciclopice” din muntii Caraiman.
Langa aceste opere de arta naturala se afla situata cabana cu acelasi nume, la o altitudine de 2206 metri, avand o capacitate de aproximativ 108 locuri de cazare, turistii beneficiind aici atat de cazare, cat si de un restaurant destul de renumit in regiune.
Babele, ca de altfel si cabana cu aceeasi denumire se afla situate chiar sub Varful Babele, fiind principala baza turistica pentru trecatori.
Pentru a ajunge la Babele din Bucegi puteti incerca traseul marcat din Busteni in directia Urlatoarea Mica si Urlatoarea Mare, pana ajungeti la cantonul cu Jepi. Durata traseului este de cinci ore si este indicat de parcurs doar vara.
Tot din Busteni puteti opta sa mergeti pe Valea Caraimanului pana la cabana Caraiman, de aici putand ajunge cu usurinta la cabana Babele. Traseul este mai scurt cu o ora, insa este recomandat a fi parcurs doar vara.
In cazul in care va aflati in Sinaia puteti ajuge cu telefericul pana la Cota 1400, apoi puteti incerca traseul marcat cu banda rosie pe la Cabana Valea cu Brazi, Piatra Turcului, Valea Zgarburei, ajungand la Cabana Varful cu Dor. De aici, veti merge catre Piatra Arsa pentru a ajunge mai apoi la Babele.
Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: